sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Nimbus luonnetestissä 23.4

Nimbus sai paikan Turun Palveluskoiraharrastajien luonnetestiin, jossa testaajina Katri Leikola ja Jorma Lankinen. Testi pidettiin tänää Kaarinassa. Tässä olisi osa-alueiden pisteet:

TOIMINTAKYKY + 2, hyvä
TERÄVYYS +2, suuri, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
PUOLUSTUSHALU +2, suuri, hillitty
TAISTELUHALU +3, suuri
HERMORAKENNE, +1a, hieman rauhaton
TEMPERAMENTTI, +1, erittäin vilkas
KOVUUS + 3, kohtuullisen kova
LUOKSEPÄÄSTÄVYYS +3, hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
YHTEENSÄ +183, LAUKAUSVARMA +++

Tuomarit sanoivat kommenteissaan ainoastaan sitä, että Nimppa on himpun verran liian terävä noihin hermoihin nähden. Pärjää tosin hyvin näinkin, ettei sen puolesta ongelmia. Nimpan ehdoton valtti on se, että vaikka sillä on vahvat puolustukset niin se palautuu niistä nopeasti eikä se tarvitset sen kummempia palautumisaikoja. Temperamentista he keskustelivat pitkään, onko se erittäin vilkas vai vilkas (+2), mutta se jäi  kuitenkin +1, mistä olen kyllä samaa mieltä. Kovuudeesta tuomari sanoi, että saan kuulema luvalla sanoa, että minulla on luupää koira ;D Eihän sitä testissä hetkauttanut oikein mikään eikä normaalissa elämässäkään. Lopuksi tuomarit kehuivat, että Nimbus on oikein hyvä ja mukavan oloinen koira.

Pimeässä huoneessa Nimbus tuli todella nopeasti ja suoraviivaisesti minun luokseni, vaikka tuomarit heittelivät kattilan kansia ja tekivät muita häiriöitä testatakseen, miten se reagoi. Yleensä kuulema pimeässä huoneessa ei häiritä noin paljoa, mutta tynnyrin mennessä pieleen (työntekijä ei nähnyt tuomarin merkkiä, joten tynnyri tuli liian myöhään) niin päättivät testata sen toimintakykyä siinä tilanteessa. Ei Nimpalla tosiaan tässä mitään ongelmaa ollut.

Olen kyllä niin ylpeä ja tyytyväinen Nimbuksen testiin. Hieman minua yllätti noin suuri puolustushalu, mutta Nimbus osoitti testissä, että siinä on kyllä potkua. Muuten testi oli mielestäni oikein koiran näköinen eikä siinä sen suurempia yllätyksiä tullut. Nimbus on vaan niin hieno koira ja testi vain vahvisti käsitystäni siitä. Tässä vielä video Nimpan testistä:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti