torstai 12. toukokuuta 2011

Että näinikkäästi

Kuvasta näkee, miten "hyvin" meillä menee. Nyt en oikeen tiedä, pitäsikö tässä itkeä vai nauraa. Kahden päivän sisällä ollaan vietetty eläinlääkärillä aikaa enemmän kuin tarpeeksi.

Tami alkoi ontua noin viikko sitten. Aluksi ontuminen oli satunnaista ja ajattelinkin sen menevän levolla ohi. Levosta huolimatta Tami alkoi loppuviikosta kävellä ajoittain kolmella jalalla. Maanantai-iltana huomasin, että seistessään Tami ei varaa ollenkaan vasemmalle takajalalle, vaan lepuutteli sitä selkeästi. Tiistaina lähdettiin käymään eläinlääkärissä. Jalkaa ei kauaa tarvinnut tutkia, kun kipeä kohta paikannettiin polven seudulle. Eläinlääkäri epäili, että Tamin ristisiteessä on mahdollisesti jonkinasteinen vaurio. Eläinlääkärin mukaan tilanteessa on hyvää se, että Tami liikkuu suhteellisen hyvin. Se kertoo ainakin sen, ettei ristiside ole voinut napsahtaa kokonaan poikki.

Eläinlääkärin kanssa päätettiin, ettei jalkaa aleta vielä kuvaamaan, koska ontuminen on alkanut niin vähän aikaa sitten, ettei kuvissa todennäköisesti näkyisi mitään. Ensi hoidoksi siis lepoa ja kipulääkettä, jos tilanne pahenee kipulääkkeestä huolimatta / ontuminen ei lopu kahdessa viikossa, jalka kuvataan. Siinä vaiheessa aikaa on kulunut sen verran, että mahdolliset muutokset näkyvät. Toistaiseksi siis seuraillaan. On kyllä surkea tilanne :(

Eilen käytiin Riimin ja Mäihän kanssa Pellossa. Mäihän ruoto läpivalaistiin kokonaisuudessaan ja Riimiltä tutkittiin selkä. Nuo terveystarkit pelottaa kyllä aina yhtä paljon. Vaikka järjellä ajatellen tiesin, ettei Mäihässä voi olla mitään suurempaa häikkää, niin se ei siinä tilanteessa paljoa lohduttanut. Varsinkin kun mulla on vielä tuoreessa muistissa Riimin terveystarkit parin vuoden takaa, enhän silloinkaan olisi uskonut, että koirassa on mitään vikaa..

Tällä kertaa osasin Riimin kohdalla asennoitua siihen, että jotain muutoksia sillä suurella todennäköisyydellä on, mutta toivoin tietenkin koiran kannalta parasta (kivuttominta) vaihtoehtoa. Nikamat ja nikamien välit oli siistit eikä niistä löytynyt mitään huomautettavaa. Suhteessa muuhun luustoon ristiluussa oli enemmän kalkkia ja on mahdollista, että siinä on jotain ahtaumia. Kuvat lähetettiin eteenpäin Kennelliittoon ja nyt odotellaan, mitä sieltä arvioidaan. Toistaiseksi Riimiä hoidetaan kipulääkkeellä, täsmällisempi hoito aloitetaan, kun tiedetään mistä on kysymys.

Mäihä läpivalaistiin mukavin tuloksin :) Kuvanneen eläinlääkärin arvio lonkista oli B, kyynärät 0/0, polvet 0/0 ja selkäranka kuvattiin terveeksi. Nyt sitten jäädään odottamaan lonkkien ja kyynärten osalta virallista arviota Kennelliitosta, toivottavasti pysyvät samana! Nyt kun Mäihän ruoto on todettu kaikin puolin terveeksi, voidaan harrastaa hyvällä omallatunnolla mitä halutaan, huippua! :) Pään sisältöä ei kelpiltä kuvattu, sillä se olisi suurella todennäköisyydellä ollut muusina tai pahimmassa tapauksessa tyhjää täynnä. Itse asiassa ei sen toteamiseen mitään kuvaamista tarvita, tuollaiset asiat kun tuppaavat näkymään päällepäin.. Arvoitus: kun ruokakaapin (sisältää mm. muroja, leipää, keksejä, pastaa..) ovi jää auki, mitä kelpie päättää pistellä poskeensa? Paketin muffinssivuokia.

5 kommenttia:

 1. Piristykseksi tarvittaisiin näiden sairasteluiden lisäksi blogiin kyllä erään agilitykisan lomassa saamasi taideteos. ;)

  Onnea terveestä kelposta, paranemisia Tamille ja Riimille rapsutukset!

  VastaaPoista
 2. Vähänkö repesin tuon vimpan luettuani :D. Se ois niin Maijaa...

  Kiva tää sun uus blogi :)

  VastaaPoista
 3. Niin ja vielä se, että kurjia nuo koirien vaivat, mutta kyllä se siitä iloksi muuttuu, usko pois!

  VastaaPoista
 4. Haha, onko kelpi vähän yksinkertainen. Tai ei vaan tajua ruuan päälle. :D

  Paranemisia Tamille, toivottavasti ei ole ristiside mennyt!

  VastaaPoista
 5. :D Voi Mäihä, minkä teki! Täälläkin toivotaan terveitä päiviä :)

  VastaaPoista