keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Epävirallista agilityä ja kokeenomaista tokoa

Sunnuntaina käytiin Mäihän kanssa epistelemässä Lagun Kesäkupin ensimmäisessä osakilpailussa. Osallistuin kaikille kolmella tarjolla olleelle radalle (supermöllit, kisaavat möllit ja kisaavat). Tuloksena 5, hyl, hyl.

Supermöllien radalta tuli tulokseksi 5 vp, kun Mäihä kaatoi esteen. Videolta näkee selvästi, miten töpeksin hypyn edessä.. Samanlaisessa kohdassa otin Kauhajoenkin kisoissa riman alas. Takaaleikkauksissa otin liian tiukasti kiinni, joten tuli jaloille.

Toisesta radasta ei ole videota, kun kuvaaja joutui lähtemään nostamaan tippunutta rimaa. Arvatkaa mitä; rima tippui TAAS samanlaisessa kohdassa kuin ensimmäisellä radalla. Kuinka typerä pitää olla, että tekee saman virheen kaksi kertaa peräkkäin? Mun pitää selvästi harjoitella omaa sijoittumista tällaisissa kohdissa. Muuten rata oli ehkä päivän paras.

Kisaavien radan alku oli meille kinkkinen. Mietin ottavani 3. hypyn niistolla, mutta Mäihä tulee niihin huonosti kovasta vauhdista (harjoittele!), joten päädyin tuollaiseen ratkaisuun. Keskityin 3. hyppyyn niin kovasti, että unohdin jarruttaa 4. hypylle, joten käännös levisi. Vedätin keppien jälkeisellä hypyllä ja sieltä tuli taas rima alas. Nyt pitää alkaa miettimään, pitääkö tuolle rima asialle tehdä jotain. Lopussa palautin puomille, kun Mäihä varasti.

Kokonaisuudessaan kisoista jäi kiva fiilis, kun tehtiin kolme sujuvaa rataa. Treeneissä ollaan sählätty viime aikoina ihan kunnolla, mutta nyt jotenkin tuntui, että teimme Mäihän kanssa samaa rataa. Virheetkin olivat sellaisia, että eiköhän ne saada korjattua. 

Treenattavaa:
  • Takaaleikkaukset sujuviksi.
  • Valssit!!
  • Kontakteille vedätystä ja häiriöitä.
  • Pakkovalssi sujuvammaksi.

Maanataina oltiin sitten IKKJ:n järjestämässä koetreenissä. Mäihän kanssa tehtiin alokasluokka (hihnassa seuraamista lukuunottamatta) kokonaan.

Paikallaolo meni ihan superhienosti! Mäihä oli rivissä keskellä ja olin kisamatkan päässä. Vaikka viereinen koira nousikin niin Mäihä ei paineistunut siitä, vaan makasi todella levollisen oloisesti. Tästä olen todella iloinen, koska viime syksynä tapahtuneen episodin seurauksena paikkis oli levällään pitkän aikaa. Nyt se taas tuntuu toimivan.

Seuraaminen oli ihan hyvää Mäihäksi. Kontakti tippuu välillä, mutta pääasiassa ihan hyvää. Vasemmalle käännöksessä ylityöskentelee, muuten käännökset ok. Perusasennot vähän vinoja.

Liikkeestä maahanmenossa sählään ja annan apuja. Ei mennyt ekalla maahan ja ennakoi lopun peruasennon. Pidän sitä niin kauan perusasennossa, kun yritän miettiä, otanko liikkeen uudestaan vai jatkanko eteenpäin. Päädyin sitten jatkamaan eteenpäin, kun tarkoitus oli harjoitella kokeenomaista suoritusta.

Liikkeestä seisomisessa liikuttaa vähän tassujaan, muuten ihan hyvä.

Hyppy oli hyvä.

Luoksetulossa olisi saanut tulla kovempaa, mutta tuli eteen todella hyvin. Ollaan paljon treenattu sitä, ettei Mäihä törmää eteentulossa ja nyt se onnistui kokeessakin!

Kokonaisuutena olin tyytyväinen Mäihän työskentelyyn, kun se teki hyvällä asenteella koko "kokeen" ajan. Treenattavaa vielä on, mutta muuten pakka tuntuisi pysyvän sen verran hyvin kasassa, että eiköhän me kesän aikana johonkin kokeeseen mennä. Ei muuta kuin kisakalenteria selailemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti