sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Mikä kesä?

Kesä oli ohi nopeasti. Päivät menivät kuin sumussa, viikot kuin varkain ja nyt huomaan koko kesän kadonneen. Loppukesän lämpimät yöt alkavat vaihtua pimeisiin syysiltoihin. Aamulenkillä kellastuneet lehdet tippuivat puista. Syksy tekee tuloaan.

Meidän kesästä tuli loppujen lopuksi hyvin erilainen kuin mitä olin suunnitellut. Minulla todettiin välilevyperäinen ongelma selässä, mikä on tarkoittanut taukoa niin agilitystä kuin jäljestämisestäkin, joten loppukesän treenit jäivät näiden lajien osalta varsin vaisuiksi. Sen sijaan tottista tehtiin muutama kerta viikossa. Nyt minäkin olen hiljalleen päässyt kiinni normaaliin treenielämään.

 
Mäihä on päässyt taukoni aikana muutaman kerran esteille Sonjan kanssa. Kisoissakin he ovat käyneet juoksemassa neljän startin verran. Seinäjoen kisoista parille 2 x hyl, kuten myös viikko sitten Vaasan kisoissa. Sonjalle suuri kiitos Mäihän treenaamisesta! :) Olen itse ollut Mäihän kanssa muutaman kerran esteillä ja se on tuntunut radalla yllättävän kivalta, ainoastaan rimojen tiputtelu on tällä hetkellä suurin ongelma. Olen tässä tauon aikana miettinyt, että alan puuttumaan tiukemmin rimojen tiputteluun. Kontaktit ovat myös sellainen asia, mikä pitää ottaa taas työn alle. Ne eivät ole vielä niin hyvät ja varmat kuin haluaisin. Aion muuttaa suoritustapaa hieman, mutta perusajatuksena edelleen, että ne tehdään pysäytyksinä 2on2off -tyyliin. En osaa olla nyt näiden asioiden kanssa niin epätoivoinen kuin vielä vähän aikaa sitten, koska nyt minulla on mielessä suunnitelma, miten lähden ratkomaan näitä ongelmia.  

Nimbus on tottiksen lisäksi treenannut myös erilaisia hajujuttuja, kuten tarkkuusruutua ja hajuerottelua. Pidän todella paljon Nimbuksen tavasta työskennellä näissä harjoituksissa. Molemmissa harjoituksissa se työskentelee rauhallisesti ja sinnikkäästi. Jälkiä ollaan ajettu useampi (sekä pellolla että metsässä) ja ne ovat menneet ihan hyvin. Kulmat ovat olleet Nimbukselle todella vaikeita, mutta nyt koin todellisen valaistumisen asian kanssa ja työskentely kulmissa on parantunut huomattavasti. Jäljen nostaminen on toinen asia, mikä on tuottanut vähän ongelmia (takajälki), mutta viime treeneissä ollaan saatu ihan lupaavannäköisiä onnistumisia, joten tätä jatketaan samalla tekniikalla. Tajusin myös, että olen ehkä aliarvioinut Nimbusta, joten nyt olisi tarkoitus alkaa vähän haastamaan sitä tekemällä sille vaikeampia jälkiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti