maanantai 20. helmikuuta 2017

Aika rientää... Mäihä 7 vee!Mäihä 7-vuotta
Mäihä täytti 17.2 jo 7-vuotta! Täytyy sanoa, että vaikka Mäihässä on omat varjopuolensa niin on se aikamoinen timantti. Arjessa Mäihä mukautuu mukavaksi kotikoiraksi, joka haluaa olla osana meidän elämää ja kulkea kaikissa menoissa mukana perheenjäsenenä. Treenatessa se on kuitenkin tulta ja tappuraa, aina valmis tekemään kaikkea. Se on juuri sellainen paketti, josta minä pidän.

Me ollaan Mäihän kanssa molemmat kasvettu vuosien myötä ja välillä olenkin toivonut, että olisimme kohdanneet myöhemmin. Siinä tapauksessa olisimme varmasti välttyneet monelta karikolta ja kuprulta, mutta emme myöskään olisi tässä pisteessä missä nyt olemme. Mäihän kaltaista koiraa ei ole eikä tule ja siksi minua harmittaa, että se ei ole päässyt oikeuksiinsa minun ohjauksessani. Vaikka tuloksellisia meriittejä sillä ei olekaan niin pääasia, että tiedän itse sen arvon. Sen kanssa tekeminen on kuitenkin ihan parhautta ja varsinkin viime aikoina olen nauttinut sen kanssa treenaamisesta suuresti.

Mäihä juhli syntymäpäiväänsä treenien merkeissä, kun käytiin tutustumassa rally-tokoon. Ollaan kaverin kanssa otettu neljän tunnin ohjattu paketti, joista ensimmäinen tunti osui juuri Mäihän syntymäpävälle. Tarkoituksena olisi (uuteen lajiin tutustumisen lisäksi) saada tätä kautta vähän uutta potkua myös tokoiluun. Aion myös treenailla liikkeitä Nimpankin kanssa itsekseni, mutta Mäihän halusin ohjatulle tunnille sen takia, että kouluttajalta voisi saada myös lisää vinkkejä Mäihän mielentilan parantamiseen tietyissä asioissa. Hauskaa meillä oli ja oli mielenkiintoista tutustua uuteen lajiin. Liikkeiden osalta siinä on paljon tuttua juttua tokon kautta, mutta ohjaajalle laji asettaa mielestäni omat haasteensa ohjata koiraa sääntöjen ja ohjeiden puitteissa. Seuraava tunti on huomenna, odotan innolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti