torstai 17. helmikuuta 2011

Mäihä 1 v!

Onnittelut Mäihän sisaruksille! :)

Minkälainen nuori mies Mäihästä on sitten kasvanut? Mun mielestä Mäihää parhaiten kuvaa sana uskomaton - niin hyvässä kun ei niin hyvässä. En voi kirjoittaa, että pahassa, koska mitään sellaista ei olla koettu :) Olen edelleen sitä mieltä, että siinä on kaikki ne ominaisuudet, joita hyvältä harrastuskoiralta vaaditaan - se on sitten kokonaan toinen juttu, osaanko hyödyntää ne.

Mäihä on vilkas, mutta hyvän keskittymiskyvyn omaava koira. Se on ympäristöään kohtaan avoin ja kiinnostunut, aina tapahtumien tasalla. Kuitenkin siinä vaiheessa, kun aletaan tekemään töitä pikku kelpie laittaa suorittaminen -vaihteen päälle, jolloin keskitytään täysillä tekemiseen ja muu maailma unohtuu. Suoritusvaihteen lisäksi Mäihästä löytyy myös off-vaihde; se kykenee rauhoittumaan vieraissakin paikoissa eikä sillä jää suorituksen jälkeen "levy päälle".Mäihä on superahne ja palkkautuu erinomaisesti kaikella syötäväksi kelpaavalla. Sen intohimoinen suhtautuminen ruokaan on jotain uskomatonta.. Kehut ja silitykset toimivat myös hyvänä palkkana, josta on ollut ehdottomasti hyötyä rauhallisia liikkeitä opetettaessa. Saalisleikkiä olen käyttänyt koulutuksessa jonkun verran ja se toimii hyvin. Taisteluleikeillä Mäihä palkkautuu kohtalaisesti, mutta en ole sitä juurikaan koulutuksessa käyttänyt, koska muut palkkaustavat sopivat Mäihälle paremmin.

Mäihä on sopeutunut hyvin laumaan - vuoden aikana ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia meidän muiden koirien kanssa. Mäihän itsevarmuus toisten koirien kanssa on myös parantunut huimasti. Ainakin toistaiseksi Mäihä on tullut hyvin toimeen myös muiden urosten kanssa eikä sillä ole ollut ongelmia käydä urosvoittoisessa porukassa lenkillä tai matkustaa samassa häkissä toisten urosten kanssa. Jotkut isot koirat sitä saattavat aluksi jänskättää, mutta alkukankeuden jälkeen rentoutuu nopeasti. Ihmisiä kohtaan Mäihä on hyvin avoin ja se rakastaa kaikkia..


Kaikenlaiset nenänkäyttö tehtävät ovat Mäihälle hyvin mieluisia. Lenkeillä se etsii ihmisiltä tippuneita esineitä, kuten nenäliinoja (ihanaa), ponkkareita, hiuspinnejä ja karkkipapereita. Mäihä kaivaa esineet lumen alta, jonka jälkeen se juoksee innoissaan palauttamaan "aarteensa" mulle. Se on kyllä niin hauska :) Mäihä on myös hyvin kiinnostunut ihmisten jäljistä. Varsinkin hihnassa ollessaan Mäihä haistelee paljonkin edellä menneiden jälkiä. Taas irti ollessaan Mäihä keskittyy lähinnä vauhdin hurmasta nauttimiseen ja yleisen kaaoksen aiheuttamiseen.. ;)

Synttäreiden kunniaksi mittasin Mäihän ja korkeutta on kutakuinkin saman verran (n. 50 cm) kuin muutama kuukausi sitten. Painoa on 14-14,5 kg. Pikku poika :)

Kokonaisuudessaan Mäihä tuntuu mulle sopivalta koiralta. Tällä hetkellä se on täyttänyt lähes kaikki kelpielle asettamani haaveet ja odotukset niin harrastuksissa kuin normaalissa arjessakin. Harrastuksissa se tarjoaa mulle sopivasti haasteita, mutta nopean oppimiskykynsä ansiosta on hyvin kiitollinen koulutettava. Lisäksi se kestää useita toistoja menemättä lukkoon. Innolla odotan mitä tulevaisuus tuo tullessaan! :) Loppuun vielä muutama tuore kuva 1- vuotiaasta:

4 kommenttia:

 1. Paaljon Paaljon Onnea Mäihä :) T. suvi ja Gena

  VastaaPoista
 2. Voiko Mäihis olla jo vuoden o_O

  Onnea!

  VastaaPoista
 3. Myöhästyneet onnittelut Mäihälle. Ja kovasti tsemppiä sulle Saana ja paljon parantumista. Tiiviltä Tami-iskälle terkkuja. Olispa kiva pitkästä aikaan nähdä. :)

  VastaaPoista
 4. Myöhästyneet onnittelut Mäihälle myös Luna-siskolta täältä Etelä-Savosta! Paljon on samaa, ja nauratti tuo "vauhdin hurmasta nauttiminen" vapaana juostessa. Täälläkin mennään metsässä joka päivä sata lasissa. :-) Voimia parantumiseen sulle!

  VastaaPoista