lauantai 29. kesäkuuta 2013

Mäihän kuulumiset

Blogia sai selata aika pitkästi taaksepäin ennen kuin löytyi Mäihän kuulumisia. Tässä olisi tiivistelmää viime talven tapahtumista (tuntuu hassulta kirjoittaa talven jutuista, kun kesä on näin pitkällä. Pitäiskö päivittää useammin?).

Talvella keskityttiin pääasiassa agilityn treenamiseen. Kävimme syksyn ja talven mittaan monissa ulkopuolisten kouluttajien koulutuksissa, olimme aluevalmennuksessa ja treenasimme lupaavien ryhmässä. Ulkopuolisten koulutuksista parhaiten mieleen jäi Elina Jänesniemen ja Jenni Leinon koulutukset omalla hallilla ja matka Mouhijärvelle Marko ja Maria Mäkelän oppiin. Mäihä sai paljon positiivista palautetta kaikilta kouluttajilta, siinä on kuulema potentiaalia vaikka mihin.

Useampi kouluttaja nosti pöydälle minun oman asenteeni, jälleen kerran. Tai oikeastaan sen, miksi annan itseni löysäillä ja ohjata miten sattuu radalla ensimmäisillä yrityksillä, kun pienellä persuuksille potkimisella pystyn ja osaan tehdä asiat hyvin. Tästä aiheesta yritän kirjoitella enemmän toisella kertaa.

Tällä hetkellä ollaan pidetty muutaman kuukauden taukoa agilitystä kyytiongelmien takia. Ei olla silti oltu kokonaan treenaamatta, vaan ollaan vahvistettu käännöksiä ja ohjauskuvioita roskikstreenillä. Taitaa olla ikuisuusprojekti tuo käännösten työstäminen, siltä se ainakin nyt tuntuu. Ehkä omaan osaamiseeni nähden haukkasin liian ison palan kakusta. Jatkamme kuitenkin harjoituksia, katotaan mitä siitä tulee. 

Ennen kyytiongelmia treenasimme myös tokoa valmennusryhmässä kaksi kertaa viikossa (+ treenit kotona). Meillä oli mukava ryhmä ja pääsimme hyvin eteenpäin. Seuraaminen on ollut todella suuri ongelma ja siinä riittää edelleen työstämistä... Muiden liikkeiden osalta alamme olla kisakunnossa. Tällä hetkellä treenaamme tokoa useamman kerran viikossa läheisen koulun kentällä. Olen kyllä (seuraamista lukuun ottamatta) todella tyytyväinen Mäihän edistymiseen tokossa. Silloin kun aloitimme treenaamisen ryhmässä, Mäihä ei voinut keskittyä ollenkaan, kun treenikaverit tekivät noutoa tai palkkasivat pallolla. Nyt Mäihä keskiittyy hyvin melkein minkälaisessa pallosateessa tahansa.

Kesäkuu on melkein vaihtunut heinäkuuksi enkä ole ajanut Mäihällä vielä yhtään jälkeä. Olen keskittynyt Nimbuksen kanssa jäljestämiseen ja elättelen vielä toiveita, että Mäihän kanssa jatkettaisiin hakua. Viime syksynähän jälki jäi ihan levälleen. Esinemotivaatio ei ole kohdallaan ja Mäihä oli todella huolimaton jäljellä. Nyt pitää joka tapauksessa käydä ihan lähipäivinä ajamassa sen kanssa jälki ja katsoa miltä tilanne vaikuttaa.  

Terveyspuolella Mäihä kävi silmäpeilauksessa 7.3 ja silmät todettiin terveiksi. Mäihä kävi Jaanalla muutaman kerran talven aikana ja se oli silloin todella jumissa. Viimeisin käynti Jaanalla oli toukokuussa. Mulla jännitti ihan sairaasti se, kuinka jumissa se olisi. Olikin positiivinen yllätys, kun Jaana sanoi Mäihän olevan pelottavan hyvässä kunnossa :)  Seuraavan kerran ollaan menossa tarkastukseen heinäkuussa, katsotaan miltä tilanne näyttää silloin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti