perjantai 29. marraskuuta 2013

Marraskuu - toimintaa täynnä

Pii kesällä
Kiireinen marraskuu on muutamaa päivää vaille taputeltu pakettiin. Kyllä aika kuluu nopeasti! Reilun kuukauden päivitystauon aikana on tapahtunut kaikenlaista. Tässä vähän tiivistelmää marraskuun menemisistä;

Ensimmäisenä tärkein: Pii täytti 13.11 16-vuotta. Pii on suhteellisen pirteä ikäisekseen; se jaksaa myyrästää Rattosjärvellä ja lenkkeillä Riimin kanssa. Kukapa olisi uskonut 15,5 vuotta sitten, että saamme viettää Piin 16-vuotis synttäreitä! Onnea rakas Pii! 

Saana kanakurssilla
Minä kävin operantin ehdollistamisen workshopin "kanakurssin" toisen osan marraskuun alussa. Ensimmäisen osan kävin aika tarkalleen vuosi sitten. Kurssin aiheena oli viheen liittäminen ja ärsykekontrolli. Minulle nämä ovat aina olleet vaikeita asioita, mutta kurssilla asia aukesi minulle aivan uudella tavalla.

Lisäksi olemme käyneet Nimbuksen kanssa Perustaidot koirallesi - kurssin Trainer's Choicella. Kurssin viimeinen kerta oli keskiviikkona. Tosi harmi, sillä tykkäsin kurssista todella paljon. Kurssilla opeteltiin elämän perustaitoja (kohdetyöskentelyä, lähellä pysymistä, rauhoittumista ja luopumista). Osallistuin kurssille tarkoituksenani parantaa Nimbuksen hallittavuutta ja kerrata koiran koulutuksen perusasioita. Olen ollut todella tyytyväinen Nimbuksen tekemiseen kurssilla ja treeneissä. En osaa selittää kiintymystäni Nimbuksen kanssa treenaamiseen, se vaan on ihan mahtavaa. Tuossa koirassa on kapasiteettia vaikka ja mihin, minun pitää vaan osata muokata sitä oikeaan suuntaan. Tämän kurssin jälkeen minulla on enemmän itsevarmuutta alkaa työskentelemään Nimbuksen haasteiden parissa. Kurssista ollaan saatu paljon irti, kiitokset vain Jaanalle!

Marraskuun aikana ei ehditty treenata kovin paljoa. Mäihän tokoilusta on kovasti toivottu videota, tässä olisi klippi tämän päivän treeneistä! Oli hyvä kuvata pitkästä aikaa Mäihänkin treeniä, näen paremmin missä mennään. Rehellisesti sanoen petrattavaa on monessakin asiassa, en ole tyytyväinen moneenkaan liikkeeseen. Mäihä on hieno, minä olen vain onnistunut kouluttamaan sen huonosti. Tämä on kuitenkin meidän osaaminen tällä hetkellä, ei muuta kuin treenaamaan lisää!

Omia huomioita videosta
 • Seuraamisessa edistää ja painaa. Tämän ongelman kanssa ollaan painittu pitkään, mutta ratkaisua ei ole oikein löytynyt. 
 • Luoksetulossa hieman törmää ja sivulle siirtyminen saisi olla parempi (annan vartaloavun, että menisi suorempaan)
 • Ruudussa olla natsi kosketusalustan kanssa eli vaatia se, että etutassu on kosketusalustalla. 
 • Kaukoissa olla tarkka tekniikan kanssa, nyt vähän tömäyttää takajalkoja (ja minä ääliö palkkaan niistäkin...)
 • Tunnarissa lähteä jalostamaan kuonokosketusta tarttumiseksi.

2 kommenttia:

 1. Mäihä on kehittynyt ihan hurjasti! Mahtavaa tuo tunnarin kosketus, sillä saa varmasti painotettua hyvää mielentilaa. :) Tsemppiä reeneihin, hyvältä ne meinaan tässä vaiheessakin näyttää!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaapa kovin tutulta! Meillä kans painetaan ja edistetään seuraamisessa ihan huolella.. mutta eipä ainakaan ole innottoman näköistä laamameininkiä! ;-)

  VastaaPoista