sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Varo mistä unelmoit, se voi toteutua

Onneen vaaditaan jotain, mitä tehdä, jotain mitä rakastaa ja jotain, mistä unelmoida.  Olen aina ajatellut, että kun saavutan jotain, mistä olen unelmoinut, kuolen onnesta. Kun saavutan sen huomaan, etten kuollutkaan. Siinä vaiheessa en osaa iloita siitä onnistumisesta, vaan alan keskittyä seuraavaan unelmaan. Ehkä haluan aina jotain, mikä on saavuttamattomissani. Unelmat ovat välillä mutkikkaita ja vaikeita saavuttaa. Unohdan välillä, että onneen tarvitaan muutakin. Välillä huomaan jahtaavani unelmiani niin kiivaasti, etten osaa nauttia niistä pienistä onnistumisista, joita matkan varrella saavutan.

Välillä tarkastelen tavoitteitani. Jahdatessa unelmaani, tekeekö päämäärä minut onnelliseksi? En oikeastaan pidä tärkeänä sitä mihin pyrin, vaan sitä, onko kaikki vaiva, jota näen päämääräni eteen sen arvoista. Olen aina ajatellut, että kun seisoo sen takana mitä tekee ja pyrkii eteenpäin kunniakkain keinoin, niin vain silloin voi menestyä ja saavuttaa päämääränsä. 

Niin kuin aikaisemmin kirjoitin, unelmat voivat olla joskus mutkikkaita ja vaikeita saavuttaa. Vaikeassa tilanteessa ei saisi kuitenkaan luovuttaa, vaan epäonnistumiset pitäisi kääntää voitoksi. Epäonnistumisia ei saisi pelätä, vaan on yritettävä päästä eteenpäin, koska vain yrittämällä voi onnistua. Luovuttamalla ei voi saavuttaa mitään hienoa. Ikinä ei saisi lakata uskomasta itseensä ja omiin unelmiinsa. 

Jokainen on oman onnensa seppä, sanotaan. Välillä minun on vaikea uskoa, että elämässä menestyminen on minusta itsestäni kiinni. Olisi pidettävä unelmat kirkkaana mielessä ja lähteä kulkemaan niitä kohti, mieli avoinna seikkailulle. Joskus olisi osattava tehdä asioita myös siksi, että ne voisivat olla hauskoja eikä pelkästään saavuttaakseen jotain. Siinä minulla riittää tekemistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti