tiistai 24. tammikuuta 2017

Susipoika sairastaa, osa 2

Tami kävi jälleen lääkärissä Rovaniemen Univetissä joulun jälkeen yskimisen takia. Yskiminen ei kuulostanut samanlaiselta kuin kennelyskässä, joten selvitimme äitini kanssa, että yskiminen voi liittyä sydämen vajaatoimintaan. Äitini otti sitten yhteyttä eläinlääkäriin. Aika saatiin Päivi Turuselle, joka on hoitanut Tamia aikaisemminkin. Sillä käynnillä Tamille päätettiin aloittaa nesteenpoistolääkitys varmuuden vuoksi, kun oikein mitään selkeää syytä yskimiselle ei löytynyt, kun Tami ei viitsinyt yskäistä lääkärissä kertaakaan.. Nesteenpoistolääkitys paransi tilannetta, mutta ei vienyt täysin oireita pois, joten eilen (23.1) Tami kävi jatkotutkimuksissa syyn selvittämiseksi.

Yleistutkimuksessa sydämen sivuääni oli voimakkaimmillaan 4/6 vasemmalla puolen (aikaisemmin 3/6). Keuhkojen ja sydämen tilan selvittämiseksi Tamille tehtiin rintaontelon röntgenkuvaus. Kuvissa oli nähtävissä sydämessä laajenemista. Tämän lisäksi keuhkoissa todettiin lievää nestekertymään liittyvää tiiviyttä. Eläinlääkärin epäilynä oli sydänläppäsairaus, ja sen seurauksena sydämen vajaatoimintaa. Tamille päätettiin aloitetaan sydänlääkitys, Fortekor Plus. Sydämen tila ja maksa-arvot tullaan jatkossa kontrolloimaan vuosittain. Nesteenpoistolääkitystä kokeillaan purkaa ja voi olla, että Tami pärjää ilman sitäkin. Kipulääke (Gabapentiini) jatkuu ennallaan.

Näillä mennään niin pitkään kuin hyvältä näyttää. Jos jotain muutoksia Tamin tilaan tulee niin sitten otetaan uudestaan yhteyttä eläinlääkäriin. Nyt näyttää kuitenkin hyvältä, Tami on pirteä, touhukas ja vaativa itsensä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti