maanantai 12. kesäkuuta 2017

Tokokokeiluja

Lauantaina oltiin Mäihän kanssa Auran Nuuskujen järjestämässä tokokokeessa Kaarinassa. Ilma oli yllättävän kuuma, mikä toi oman haasteensa kisaamiseen (Mäihä ei kestä kauhean hyvin kuumaa). Lähdin kokeeseen tietoisena siitä, etten saanut viime kokeen jälkeen treenirytmistä kiinni (treenejä kertyi yhden käden sormilla laskettava määrä), mutta jotenkin silti luottavaisena, että Mäihä kyllä osaa liikkeet. Tuomarina kokeessa oli Ralf Björklund, joka oli mielestäni tiukka, mutta reilu tuomari. Tässä liikkeet ja niiden pisteet:

Paikallaan istuminen 9: Paikkis tehtiin yksilöliikkeiden jälkeen. Mäihä oli keskellä ja istui hyvin koko ajan, ei liikutellut tassuja eikä mitään. En nähnyt mitä tapahtui, mutta palatessamme koirien taakse meidän vieressä ollut koira nosti rähinän pystyyn. Mäihä nousi seisomaan ja käännyin samantien nappaamaan pannasta kiinni sen kummempia ajattelematta. Tuomari puhutteli rähinän aiheuttaneen koirakon ja ilmoitti, että Mäihä ja reunimmainen koira saavat uusia, koska häiriö oli kohtuuttoman suuri. Tämän jälkeen tehtiin uusinta, missä Mäihä oli reunimmaisena. Valitettavasti tässä Mäihä liikautti kerran tassuaan, joten arvosana tippui yhdellä pisteellä.

Seuraaminen 10: Oikealle käännöksissä oli vähän väljyyttä, muuten mielestäni ihan hyvää, Mäihän tasoista seuraamista.

Liikkeestä seisominen 9: Ihan hyvä, tuomari ei antanut palautetta liikkeiden välissä niin en tiedä mistä piste lähti.

Luoksetulo 7 ½: Tässä sama ongelma kuin viimeksi eli ei mennyt maahan ensimmäisellä käskyllä, vaan vasta toisella. Muuten ihan siisti luoksetulo.

Istuminen / maahanmeno seuraamisen yhtyedessä 0: Tässä Mäihä ei ollut oikein kuulolla antaessani käskyä ja jäi seisomaan.

Ruutu 8: Mäihä meni ihan ruudun takaosaan. Olin varma, että oli yli ruudusta ja mietinkin, että korjaisin sen vähän edemmäs, mutta koska korjaus ei ole meillä vielä kauhean varma niin annoin olla. Ja onneksi annoin: olihan siellä vielä viisi senttiä tilaa! Jostain syystä meni taas istumisen kautta maahan, vaikka treeneissä olen saanut menemään suoraan maahan kisaetäisyydeltä.

Noutaminen 9: Tämä oli mielestäni ihan siisti.

Kauko-ohjaus 5: Voi kamaluus sentään! Ei mennyt sivulla ensimmäisellä käskyllä maahan (taaskaan) eikä mikään muukaan maahanmeno onnistunut ensimmäisellä, vaan jouduin antamaan ihan järkyttävän suuria apuja. En vaan käsitä, miksi nämä ei voi toimia kokeessa.

Estehyppy 10: Hieno!

Merkin kierto 10: Tässä ei huomautettavaa.

Kokonaisvaikutus 9 ½: Tuomarin mielestä iloista ja energistä tekemistä, koira haluaa tehdä töitä minulle ja yhteistyö on harmoonisen näköistä.

Yhteensä: 260 ½, 1- tulos, sij. 2/5


(Videolta puuttuu liikkeestä istuminen ja kaukot, kuvaajalla oli jotain ongelmia kameran kanssa niiden liikeiden aikana)

Ei mitkään loistavat  pisteet, mutta olen tyytyväinen, että pisteet riittivät ykköseen yhdestä nollasta huolimatta. Yllättävän pitkä ja kivinen tie tämä avoimen luokan 1-tuloksen saaminen oli. Nyt suunnitelmasta poiketen en aio hakea koulutustunnusta tästä luokasta, vaan siirrytään suoraan voittajaan. Avoimen piti olla meille ihan läpihuuto juttu, mutta nyt on sellainen olo, etten jaksa tahkota enää näiden liikkeiden kanssa, vaan kaipaamme uusia haasteita. Voittajan korkkaus päästään toivottavasti toteuttamaan syksyllä, nyt kesän aikana keskitytään treenaamaan liikkeet kuntoon ja pohtimaan meidän kisaamisen problematiikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti