lauantai 9. joulukuuta 2017

Syypää mun hymyyn

Mäihän osalta tämän vuoden viimeiset kisat olivat oman seuran rally-toko kisat viime viikonloppuna. Tarjolla oli kaksi kisaa ja Mäihä sai paikat molempiin. Valitettavasti ohjaajan sairastelusta johtuen treenit jäivät todella vähälle - onneksi ehdittiin kuitenkin muutamat ratatreenit saada kisojen alle.

Ensimmäinen rata oli Iiris Harjun mukavasti haastetta tarjoava alokasluokan kisa. En tosin tunne lajia vielä niin hyvin, että osaisin arvioida oliko rata oikeasti niin haastava muuten kuin muistamisen kannalta 😅 Mäihä onneksi starttasi vasta loppu puolella, joten mulla oli aikaa katsella muiden suorituksia ja opetella rataa.

Mäihä tuntui radalla todella mukavalta ja yritteliäältä. Suoritus itsessään meni myös ihan kivasti paitsi tuli meille yksi työtapaturma. Menin liian lähelle suorittamaan yhtä kylttiä (siinä tehtiin saksalainen täyskäännös) ja Mäihä ennätti kiertää koko kyltin. En uusinut, kun ajattelin, että hyvässä lykyssä Mäihä kiertää kyltin uudestaan ja jatkoin matkaa. Siitä siis -10. Radalta tuli myös kaksi -1 pisteen virhettä liian tiiviistä seuraamisesta. Mäihä sai tuomarin palautteessa erikoismaininnan erinomaisesta takapään käytöstä. Lopputuloksena 88 pistettä eli hyväksytty tulos.Sitten jäätiin odottelemaan päivän toista rataa, joka oli Tiia Hämäläisen suunnittelema. Kokonaisuudessaan rata oli mielestäni helpompi kuin päivän aikaisempi rata. Mäihä oli radalle lähdettäessä turhan virittynyt, joten vähän alkoi jännittämään, meneekö homma ihan pipariksi. Tästä huolimatta Mäihä oli ihan hyvin kuulolla, mitä nyt ennakoi yhden edestä sivulle siirtymisen, joten uusin kyltin. Mäihä ei siis ehtinyt edes istua eteen, kun pomppasi jo takaisin sivulle. Uusimisesta virheitä tuli - 3 ja yksi hihnan kiristymisestä johtuva -1 sieltä taisi tulla. Yhteensä siis 96 p, joten kisakirjaan merkattiin kolmas hyväksytty tulos ja samalla saatiin kotiin viemiseksi koulutustunnus RTK1!


Seuraavaksi siis kohti avointa luokkaa. Ennen kaikkea olin tyytyväinen Mäihän asenteeseen; se oli innostunut, yritteliäs ja sen kanssa oli todella mukava olla kehässä.  Liikkeiden teknisissä suorittamisessa on vielä parannettavaa, mutta kokonaisuudessaan meillä on ihan hyvä pohja, mistä lähteä asioita työstämään. Nyt jäämme pienelle tauolle kisaamisesta + ohjatusta treeneistä ja palaamme asiaan taas ensi vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti