lauantai 30. joulukuuta 2017

Vuosi 2017 pähkinänkuoressa

Vuoden alussa tein vähän tavoitelistausta, mitä tämän vuoden aikana tulisi treenirintamalla saavuttaa. Tässä vähän katsausta tavoitteisiin ja niiden toteutumiseen:

MÄIHÄ
 • ennen kaikkea toivon, että Mäihä pysyy ehjänä ja selviää vammoitta. Tämä toive ei valitettavasti toteutunut, vaan Mäihä alkoi ontumaan treenien jälkeen maaliskuussa, jolloin vein sen tutkimuksiin. Löydöksiä oli murtunut nuljuluu vasemmassa takaamassa ja spondyloosi muutos selässä. 
 • avoimeista luokasta 1-tulos ja harkinnan mukaan koulutustunnus TK2. Voittajan korkkaus? Avoimesta luokasta saatiin 1- tulos Kaarinan kokeessa kesäkuun alussa. Tämän jälkeen päätin, etten hae Mäihälle koulutustunnusta kyseisestä luokasta, vaan siirrymme suoraan voittajaan. Voittaja oli tarkoitus korkata joulukuun alussa, mutta en kuitenkaan saanut koko settiä toivomalleni tasolle, joten päätin suosiolla siirtää kisat ensi vuoteen.
 • kokeillaan rally-tokoa, tarkoitus olisi päästä jollekin kurssille mukaan. Kisaamista voisi kokeilla syksyllä. Mäihä kävi yhteensä kuudet ohjatut treenit, yhdet möllikisat ja kolme koetta kuluneen syksyn aikana. Kaikista kokeista saimme hyväksytyn tuloksen, joten samalla lunastimme koulutustunnuksen RTK1 ja oikeuden siirtyä avoimeen luokkaan. 
 • Mäihä ja agility... Työmaata on enemmän kuin haluaisin myöntää, mutta myös paljon potentiaalia,  kunhan saadaan pari asiaa työstettyä kuntoon. Mäihän agilitytavoitteet eivät ole oikeastaan minun käsissäni, sillä itse seuraan Mäihän liitelyä todennäköisesti katsomon puolelta. Mäihän liitetyt agilitykentillä tulivat päätökseensä maaliskuussa spondyloosi diagnoosin myötä. Harmittaa todella paljon vieläkin Mäihän ja lainaohjaajan puolesta, mutta koiran terveys menee näissä asioissa aina etusijalle. Mäihä on siis siirtynyt nyt lopullisesti eläkkeelle tästä lajista.

NIMBUS:

 •  pysyä terveenä ja hyvinvoivana. Nimppa on ollut koko vuoden pääasiassa terve lukuunottamatta sen nopeaa ja yhtäkkistä laihtumista helmikuun ja kesäkuun välillä. Nimbus tutkittiin vetrikokein laajasti, mutta mitään selittävää tekijää ei oikein löytynyt. Päädyimme sitten kokeilemaan eliminaatiodiettiä, minkä ansiosta Nimppa on alkanut saamaan hyvin painoa. Polvet tutkittiin varmuuden vuoksi uudestaan helmikuussa rokotusten yhteydessä, terveet olivat 😊
 •  noseworkissa hajutesti eukalyptykselle ja ainakin möllikoe. Hajutesti läpäistiin hyväksytysti Raisiossa elokuussa. Pääsimme myös kahteen möllikokeeseen, mistä molemmista tuloksiksi 3/ 4 löytöä. Ensimmäisessä möllikokeessa Nimppa oli ajoneuvoetsinnässä nopein ja toisessa kokeessa voitto tuli ulkoetsinnästä ja kokonaistuloksissa ylitettiin kolmannelle sijalle. 
 •  pelastuskoirien perusjälkikokeesta hyväksytty tulos. Jälkiä ajettiin kesän aikana muutamia mielenvirkistykseksi, mutta haaveet pelastuskokeesta jäivät ajanpuutteen vuoksi.
 •  luonnetesti. Nimppa luonnetestattiin huhtikuussa Kaarinassa, tuloksella +183 ja laukausvarma. 😊

SAANA:
 •  Aloittaa treenien tarkempi suunnittelu ja kirjanpito. Tämän ajattelin toteuttaa treeniblogin  muodossa, jotta saisin kirjattua yhteen paikkaan jotenkin järkevästi yksityiskohtaisempia  treenimietteitä ja koulutussuunnitelmia. Treenikirjanpitoa aloittelin alkuvuodesta blogin muodossa, mutta myöhemmin siirryin takaisin perinteiseen paperi ja kynä- versioon. 
 • Kehittyä paremmaksi ohjaajaksi koirilleni. Tämä tavoite kulkee varmasti mukanani läpi elämäni. Aina omassa toiminnassa olisi kehitettävää ja kohtaamalla erilaisia tilanteita ja haasteita on myös mahdollisuus kehittyä.
 • Kehittää omaa osaamistani käymällä kursseja ja osallistumalla koulutuksiin. Tänä vuonna osallistuin aika vähän luennoille, mutta omille koirille kävin hankkimassa koulutusta erilaisten kurssien muodossa. Mäihä kävi kesällä Lempäälässä tokoleireilemässä ja Nimppa puolestaan Raisiossa noseworkin ilmaisukurssin ja kokeisiin valmistavan kurssin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti