torstai 22. helmikuuta 2018

Nuori ikäisekseen

Mäihä 8-vuotta (tähän ei voi todeta muuta kuin, että aika menee ihan järkyttävän nopeasti!) kävi tiistaina rally-tokon epävirallisissa kilpailuissa kokeilemassa avointa luokkaa. Takana on monen viikon treenitauko ja lähdinkin vain katsomaan millä mallilla meidän liikkeet on ja mitä pitää treenata ennen virallisia kisoja. Mäihä sai siis paikat molempiin startteihin oman seuramme kisoihin maaliskuun puolen välin tienoille. Onneksi tässä on mukavasti aikaa treenata uusia kylttejä!

Rata oli hauska enkä pitänyt sitä liian haastavana. Heti ensimmäinen kyltti oli pyörähdys, mikä onnistui yllätyksekseni hyvin, vaikka emme ole sitä juurikaan harjoitelleet. Mäihällä tuli pieni virhe kyltillä 7, jossa koiran piti nousta perusasennosta seisomaan ohjaajan vieressä, minkä jälkeen ohjaaja kiertää koiran ympäri. Tässä Mäihä hyppäsi poikittain eteeni seisomaan, mutta uusinnalla suoritti oikein. Muutamaa kylttiä myöhemmin saimme -1 pisteen virheen liian tiiviistä seuraamisesta. Muita virheitä ei sitten tullutkaan, vaan lopputuloksena 96 pistettä, mikä on ihan kiva aloitus avoimessa luokassa :) Jälleen täytyy kehua, miten Mäihä teki tosi kivalla asenteella hyvän ja ehjän kokonaisuuden. Vaikka tuntui vähän ylivirittyneeltä alkuun, mutta itse suoritus oli Mäihää parhaimmillaan.


Treenilista selkiytyi mukavasti epiksien myötä. Meille uusia tehtäviä (hyppy, pyörähdys ja ohjaajan vierellä seisominen + koiran ympäri kiertäminen) täytyy treenata paljon, vanhoja kylttejä unohtamatta. Yksittäisten tehtävien vahvistamisen lisäksi pitää varmaan yrittää katsoa muutama ratatreenit ennen kisoja, jotta saa taas rutiinista kiinni.

Mäihä täytti tosiaan 8-vuotta viime lauantaina. Ainakin Mäihiksen kohdalla ikä on vain numeroita - mitä enemmän niitä mittariin tulee niin sitä parempi meno! Vaikka Mäihä on porukkamme seniori niin hänellä on silti se sama pilke silmäkulmassaan kuin viisi vuotta nuorempana veijarina. Ja käytös on ihan yhtä iloista hösläämistä kuin silloin. Mäihän sählätessä rally epiksissä ennen rataa minulle todettiin, että kyllä se rauhoittuu kun ikää tulee lisää. Minua hymyilytti miettiessäni kuinka paljon sitä tarvitsee tulla lisää ennen kuin meno edes vähän hidastuu. Toivottavasti paljon! ❤


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti