torstai 1. maaliskuuta 2018

Halusin olla jo kauan sitten, nöyrä ja todella ahkera

Nyt olen vihdoinkin saanut otettua laiskuudestani tukevan niskalenkin! Aloitin treenaamaan Mönkän kohdetyöskentelyn kuntoon ja Mäihän tunnistusnouto projekti on taas pistetty uudelle alulle.

Mönkähän osaa kohdetyöskentelyn perusteet, mutta aion hyödyntää sitä taitoa paljon tulevaisuudessa, joten siihen nähden olemme ihan alkutekijöissä. Mäihän tunnaria on aloiteltu vuosia sitten, mutta en ole vain saanut vietyä sitä valmiiksi liikkeeksi asti. Koirakoulu Verkossa tarjosi meille juuri sopivat kurssit näihin asioihin, joten päätin osallistua niille ihan mielenkiinnosta, perusasioiden muistuttelemiseksi ja mikä tärkeintä; tulisi treenattua niitä asioita. Hektisen arjen keskellä, tuollaiset kurssit toimii todella hyvänä motivaattorina treenaamisen suhteen. Tällä hetkellä minua helpottaa, että joku on valmiiksi miettinyt minulle mitä treenaan ja minun harteilleni jää vain itse treenaaminen.

Joka tapauksessa Mönkä on edennyt kohdetyöskentelyn kanssa siihen vaiheeseen, että kosketusalustalla voimme alkaa tekemään jo vaativampia sovelluksia ja kosketuskeppiin harjoittelmme vielä keston lisäämistä. En muistanutkaan, miten vaikeaa minulle on ollut pitkäkestoisen kuonokosketuksen opettaminen, joka ei ole "nokkiva", vaan sellainen missä koira painaa koko ajan tasaisesti kohdetta. Mönkä on todella nopea tekemisissään, joten olen saanut sen kuonokosketuksesta kaikkea muuta kuin tasaisen, pitkäkestoisen suorituksen 😅 Harjoitus tekee mestarin!

Mäihä on treenit ovat ihan hyvällä mallilla myöskin. Hyvin se muistaa kapulan ilmaisun (pitkäkestoinen kuonokosketus). Nyt tarvitsisi vain aloittaa hajuerottelu kahdella kapulalla. On Mäihis treenannut muitakin toko liikkeitä, vaikka treenien pääpaino onkin rally-tokokisoihin valmistautumisessa. Tarkoitus olisi kuitenkin mennä kesällä tokokokeeseen, joten liikkeiden parantamiata / ylläpitoa ei sovi unohtaa.

Mönkä on puolestaan treenannut kotona tokojuttuja ja keskittymistä / rauhoittumista vaativia asioita, minkä lisäksi ollaan käyty hallilla esteillä. Nyt kun ei ole muuta videota niin laitan tähän pätkän, missä Mönkä harjoittelee perusasennossa katsekontaktin pitämistä häiriössä (käden liikkeet). Tähän ollaan saatu jo hyvin kestoa ja tarkoituksenani olisikin seuraavaksi vaikeuttaa harjoitusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti