maanantai 5. huhtikuuta 2010

Blogin avaus

Aloitetaanpa tämä blogi esittelemällä meidän Sekopäisen Seurakunnan uusin tulokas, joka kotiutui tänään :) Hän on siis australiankelpie uros Dinaisa Moonraker eli Mäihä.

Mäihä on pitkäaikaisten unelmieni ja toiveideni täyttymys saada oma kelpie. Kelpi oli yksi varteenotettavimmista vaihtoehdoista, kun mietin ensimmäisen harrastukoiran hankintaa, mutta sillon päätin siirtää kelpie haaveet tulevaisuuteen, jolloin ehkä osaisin paremmin käsitellä tuollaista energiapakkausta. Unelma omasta kelpiestä ei kuitenkaan sammunut, vaikka göötteihin ihastuinkin ja göötit on kyllä ihan ehdottomasti mahtavia koiria, joita tulen ottamaan jatkossakin. Seurailin sitten agilitykilpailuissa ja näyttelyissä muiden kelpietä ja päätin, että kun hetki on sopiva niin sellaisen itselleni hankin. Ainiin ja silloin mietin, että "lupaan" itselleni seuraavan koiran vasta sitten, kun olen valmistunu johonkin ammattiin.. Noo, pentu tuli, mutta mun valmistumispäivää ei löydy kalenterista piitkään aikaan ;)

Ajatus lähti liikkeelle sitten viime marraskuussa, kun ajeltiin Kajaanin agilitykisoihin. Sillon juteltiin Kauppilan Ritvan (kennel Dinaisa) kanssa yötä myöten kelpiestä ja Ritva kertoi, että aikoo seuraavaan juoksuun astuttaa Mimmin (Kivivainion Diiva Mimmi). Mimmi teki muhun vaikutuksen jo ensitapaamisella iloisella ja hauskalla luonteellaan agilityn alkeiskurssilla -08. Sillon sitten sanoin Ritvalle, että mie haluaisin sit Mimmistä yhden uroksen. Tänään sitten monen vuoden suunnittelun ja haaveilun tuloksena Mäihä asteli taloon :)

Mäihän ensimmäinen päivä uudessa kodissa on sujunu hyvin ja pojatkin otti uuden tulokkaan hyvin vastaan. Tami oli normaali cool ja välinpitämätön itsensä, pentu saa roikkua Tamin perskarvoissa eikä T puhu sille mitään. Riimin reaktio oli sitten vähän erilainen: Riimi nimittäin pelkäs Mäihää kuollakseen! Nyt ei enää pelkää, mutta toivoo varmaan, että pentu katoais yön aikana ;) Riimi on kuitenkin mielissään, kun häntä varten on ilmestyny ihania leluja lattialle! Ja Ikean lasten leikkiputki on Riimistä ihan superjuttu. Ikuinen kakara :)

Mäihä on kyllä tosi pätevä ja reipas pentu. Se on sellainen vieteriukko, joka loikkii pitkin taloa eikä sillä tunnu olevan huolta huomisesta. Olen levitelly lattioille erilaisia pintoja, kuten vaahtomuovia, styroksilevyn ja kuplamuovia eikä ne hidasta Mäihän menoa yhtään, se vaan loikkii menemään :) Mäihän mielestä myös Ikean putki on ihan huippu juttu ja juoksentelee sitä edestakaisin. Toinen huippu juttu on oman peilikuvan ihaleminen. Mäihä saattaa olla pitkätkin ajat eteisen isojen peilien edessä ja yrittää nuolla, raapia ja juosta peilin läpi.
Sit se on kyllä niin mahtava, kun osaa pyytää ulos! :O Kun oltiin tultu kotiin ja ruokailtu niin M alko sitten raapia ulko-ovea ja kitistä. Vein sen sit ulos ja sinnehän se teki niin hienosti pissat ja kakat! Tähän mennessä ei oo kun yks vahinko sattunu sisälle, muuten se on aina hoksannu pyytää ulos. Toinen mahtava juttu on, että heti kun Salkkareitten tunnari alko niin pentu simahti ja nukkui koko jakson! :) En voi ees kuvitella, että meille tulis jotain ongelmia, kun antaa mun kattoa Salkkarit rauhassa, että kiitos vaan kasvattajalle alkeisopetuksesta ;D

Kiitos Ritvalle ihanasta pennusta! :)

6 kommenttia:

 1. Nytkös se jo tuli <3 <3 Kerroppas sitte et mihin Oulun kisoihin te meettä ja ota Mäihä völjyyn, niin me tullaan rasputtaan :)

  Niin ja tervetuloa bloggerin puolelle!

  VastaaPoista
 2. Onnea ja piiiiiiitkääää mieltä, teille kaikille!!!!

  VastaaPoista
 3. Ei voi kuin onnitella uudesta ihanasta pikku hauvasta! Ja ei yhtään auttanu minun pentuhaaveita...

  VastaaPoista
 4. Rapsutuksia mäihälle ja ja muillekkin nelijalkaisille.Mimmi äippä käskee pitää poikansa kurissa ja herran nuhteessa ettei ihan vallattomaksi heittäydy:)

  VastaaPoista
 5. Onnittelut uudesta perheenjäsenestä! :) Ja ehkä määkin vielä joskus saan, kun kerta sääkin... ;)

  VastaaPoista