tiistai 20. elokuuta 2013

Vain kolmen pisteen tähden

Lauantaina oli minun ja Mäihän ensimmäinen tokokoe.

Heräsin aamulla muutama tunti ennen kellon soittoa ajatukseen, että kaikista kauheinta mitä kokeessa  voisi tapahtua olisi se, että Mäihä nousisi paikallaan makuusta. Niin siinä sitten kävi, että kauhuskenaarioni toteutui ja Mäihä nousi paikallaolosta (maattuaan 1, 20 min tosi hienosti) liehittelemään vieressä maannutta narttua. Onneksi tuomari reagoi tähän nopeasti ja käski ottaa koiran hallintaan eikä Mäihä ehtinyt pilata toisen suoritusta. Ikinä se ei ole treeneissä tällaista tehnyt ja paikallaan olo on tuntunut varmalta. Tämä harmittaa todella paljon, varsinkin vieressä maanneen koiran puolesta. Onneksi ei pilattu heidän suoritustaan ja kävin vielä  erikseen pyytämässä anteeksi Mäihän nousemista.

Luoksepäästävyys: 10 - tässä ei ongelmia.

Paikalla makaaminen: 0

Seuraaminen kytkettynä: 8,5 -Liian kireästä remmistä ja katsekontaktin puutteesta lähti pisteitä. Olisi myös toivonut vähän harmoonisempaa seuruuta.Kehui kuitenkin, että Mäihä seuraa hyvällä paikalla ja vaikka vähän haahuileekin niin pitää paikkansa silti.

Seuraaminen taluttimetta: 9 - Tämä oli parempi, Mäihä oli tosi hyvin kontaktissa koko seuruun. Piste lähti täyskäännöksistä, jotka olisi voineet olla siistimpiä. Nyt vähän jyräsin Mäihän täyskäännöksissä. Pitää alkaa miettiä, jos tekisi käännökset oikealle.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 10 - Tässä annoin pienen avun, mutta tuomari ei jostain syystä rokottanut siitä. Muuten hyvä.

Luoksetulo: 10 - Tässäkin saatiin vähän ylimääräistä, kun Mäihä tulee todella lähelle eteentulossa. Siitä tuomari kommentoi vain, että voisin pitää jalat yhdessä niin se ei välttämättä tulisi niin lähelle ja näytti kymppiä..

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 8,5 - Tässä Mäihä ennakoi ja pysähtyi ilmeisesti liikkurin käskystä?

Estehyppy: 9 - Tässä Mäihä teputti, kun olin palaamassa sen viereen.

Kokonaisvaikutus: 9

Tuloksena ALO2, 157 p

Kaikista parasta oli se, että Mäihä teki kaiken tosi hyvällä fiiliksellä, vastasi hyvin kehuihin ja suoritti liikkeet omalla tasollaan (paitsi paikallaan makuun). Nyt ei ainakaan tarvitse jännittää sitä, että Mäihä menisi lukkoon mun jännityksestä ja palkattomuudesta. Tämä oli tosi mukava kokemus meille molemmille, nyt vain paikallaan makuu kuntoon ja kohti seuraavaa koetta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti