maanantai 22. elokuuta 2016

Huittisissa kokeessa 21.8

Kuva; Elisa Reunanen
Olimme eilen Mäihän kanssa tokokokeessa Huittisissa, Tiina Heinon tiukan katseen alla. Avoimessa luokassa oli kolme koiraa, joista me oltiin  suoritusvuorossa viimeisenä.

Aloitettiin paikallaan istumisella, josta saatiin 9. Mäihä liikautti kerran etutassujaan, josta lähti piste.

Seuraaminen 7. Alussa Mäihä oli ihan pihalla. Se katseli ihan jonnekin muualle minun sanoessani seuraamiskäskyn eikä siis lähtenyt mukaan ekalla käskyllä. Toisella lähti reippaasti. Valitettavasti tuo liikkeellelähtö on sen verran arvokas, että siitä lähti heti pois kaksi pistettä. Muuten tuomari kehui paikkaa ja ilmettä, minun mielestä ei parasta Mäihää.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 10. Tämä oli hyvä!

Luoksetulo 9,5. Muuten hieno, mutta puolikas lähti vajaasta perusasennosta.

Istuminen/maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8. Kokeessa tehtiin istuminen. Tässä kävi samalla tavalla kuin seuraamisenkin kanssa: ei lähtenyt ekalla käskyllä mukaan, kun katseli muualle, mutta toisella reippaasti. Tämän takia lähti kaksi pistettä.

Ruutu 7: Mäihä bongasi hyvin ruudun ja seisahtui nopeasti. Tarvitsi kuitenkin toisen käskyn maahanmenoon.

Noutaminen 6: Nosto näytti hyvältä, mutta jotain siinä kuitenkin tapahtui sillä noin puolessa matkassa Mäihä tiputti kapulan! Tämä oli yllätys, sillä nouto on ollut yksi Mäihän vahvimmista ja näyttävimmistä liikkeistä...

Kauko-ohjaus 0: Tämä oli harmillinen. Jättäessäni koiran ampiainen tuli pörräämään Mäihän ympärille. Antaessani käskyä Mäihä oli ihan pihalla enkä saanut sitä istumaan. Lopulta Mäihä ei tehnyt yhtään vaihtoa :/

Estehyppy 9: Tarvitsi toisen käskyn sivulle siirtymiseen.

Merkin kiertäminen 7. Tässä minä mokasin, argh! Valmistelin Mäihää liian pitkään liikkeeseen ja se oli jo ampaisemassa kierrolle mun sivulle käskyllä. Niinpä se sitten lähti liikkurin ilmoittaessa, että liike alkaa. Vauhti olisi myös saanut olla nopeampi.

Kokonaisvaikutus 8.  Tuomari sanoi, että tsemppasin hyvin koiraa liikkeiden välissä, mutta koira oli vähän tahmeanoloinen tänään. Koira kuulema osaa liikkeet teknisesti hyvin, mutta tarvitsee vielä kokemusta koetilanteesta.

Pisteet yhteensä 231,5, AVO 2, sijoitus 2/3. 

Summasummarum; Mäihä tuntui kokeessa vähän tahmealta, mikä näkyy pisteissä, ja teki sille todella epätyypillisiä virheitä mm. kaksoiskäskyt seuraamaan lähdöissä, kapulan tiputtaminen, kaukojen nollaus. Luulen minun jännityksen vaikuttaneen tähän asiaan; jännitin taas aika tavalla ja Mäihä vastaa minun jännitykseen muuttumalla tahmeaksi. En ole kuitenkaan pettynyt, en missään tapauksessa. Mäihän kanssa kun olemme treenanneet pelkästään itseksemme, niin mielestäni tämä oli hyvä suoritus, Tuloksessa näkyy ainoastaan se, ettemme ole treenanneet vielä tarpeeksi häiriössä ja liikkuroituna, koska ne tuntuivat olevan sellaisia asioita, jotka vaikuttivat Mäihän tekemiseen. Yhdyn tuomarin mielipiteeseen siitä, että Mäihä kyllä osaa, mutta se tarvitsee vielä harjoitusta ja rutiineja.  Keskiviikkona menemme taas möllitokoon harjoittelemaan kisatilannetta ja seuraavaan kokeeseenkin on jo ilmoittauduttu - mikä himotokoilija minusta on oikein tullut? :D

Kuva: Elisa Reunanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti