perjantai 26. elokuuta 2016

Möllikokeessa

Olimme keskiviikkona Mäihän kanssa Auran Nuuskujen järjestämässä möllikokeessa. Arvoin meille numeron 5 ja olimme suoritusvuorossa toiseksi viimeisenä. Tässä liikkeiden pisteet ja tuomarin kommentit liikkeiden suoritusjärjestyksessä:

Paikallaan istuminen 10: Mäihä oli tällä kertaa keskellä. Istui todella hyvin eikä liikutellut tassujaankaan.

Estehyppy 10: Tämä oli muuten hyvä, mutta perusasento oli mielestäni vähän vajaa.

Kauko-ohjaus 7,5: Mäihä ei ollut ihan kuulolla liikkeen alussa, vaan tarvitsi toisen käskyn maahan. Jättäessäni koiraa mietin, ettei varmaan tälläkään kertaa tee yhtään vaihtoa, kun oli niin tahmea, mutta olin väärässä. Meillä oli ihan päinvastainen ongelma kuin sunnuntain kokeessa. Nimittäin Mäihä meinasi ennakoida vaihtoja - ja yhden maasta istumaan nousun ennakoikin! :O Kaksoiskäskystä ja ennakoinnista pisteet.

Noutaminen 9,5: Tämä onnistui hienosti, ainoastaan vähän vajaa perusasento, mistä puolikas.

Seuraaminen 9: Lähti vähän nihkeästi seuraamaan, mutta paransi loppua kohden. Liikkeelle lähtemistä pitää nyt treenata paljon!

Liikkeestä seisominen 10: Hieno!

Luoksetulo 8: Muuten hyvä ja vauhdikas, mutta tarvitsi toisen käskyn sivulle siirtymiseen. Ensimmäisellä käskyllä tuli tiiviimmin eteen ja vasta toisella siirtyi sivulle. Toinen asia mihin pitää kiinnittää huomiota!

Merkin kiertäminen 8: Tässäkin pisteet kaksoiskäskystä (edestä sivulle siirtyminen).

Liikkeestä istuminen/maahanmeno 7: Maahanmeno. Mäihä jäi ensin istumaan, huomasin tämän ja käskin uudestaan maahan.

Ruutu 10: Tämä onnistui hyvin :)

Kokonaisvaikutus 10: Tuomarin mukaan kiva pari, jonka yhteistyö näyttää hyvältä. Koira tekee liikkeet täsmällisesti, ainoastaan noihin kaksoiskäskyihin täytyy kiinnittää huomiota.

Pisteet yhteensä 289,5, AVO 1 sijoitus 1/5. 

Kokonaisuudessaan Mäihä työskenteli hyvin eikä tuntunut yhtä tahmealta kuin sunnuntain kokeessa. Tällä kertaa ei tehnyt myöskään samoja virheitä kuin viime kokeessa, vaan nyt keksittiin uusia :D Edestä sivulle siirtymiset täytyy nyt ottaa tehotreeniin, kun siinä näyttää olevan eniten ongelmia. Samoin aloituksiin täytyy saada joku virittely, että tietää olla skarppina liikkeen alkaessa (vältetään kaksoiskäskyt näissä). Hienosäätöä siis riittää, mutta jotenkin olen itse nyt innostunut tästä lajista uudestaan, mikä on tietenkin hyvä asia. Mukavampi työstää ongelmia, kun oma (ja koiran) motivaatio on kohdallaan :)

Kuva: Elisa Reunanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti