maanantai 8. elokuuta 2016

Möllitoko 7.8.

Mäihä tokokokeessa reilu vuosi sitten, kuva; Hanna Kankaanpää

Pitkästä aikaa kisaraporttia tähänkin blogiin! Mäihä palasi määrittelemättömän pitkältä tauoltaan (kyllähän sitä reilu vuosi kestikin..) tokon pariin ohjaajan yhtäkkisen innostuksen vuoksi. Mun elämäntilanne on sen verran muuttunut, että Mäihä menee hetken lainaohjaajan kanssa agilityssä, mutta olen kuitenkin sen verran kilpailuhenkinen, että jossain lajissa olisi (hyvällä tavalla) _pakko_ päästä kisaamaan, joten päädyin kaivamaan tokokamat kellarista ja aloittamaan treenaamisen. Ajeltiin siis Tampereelle Pirkanmaan Sennenin järjestämään möllitokoon AVO-luokkaan. Tämä oli meidän ensimmäinen avoimen luokan koetus, kun aikanaan jätimme tokokehät TK1- koulutustunnuksen jälkeen muille kisaajille.

Yksilöliikkeet tehtiin kahdessa osassa ja vasta lopuksi paikallaan istuminen. Ensimmäisessä osassa oli luoksetulo, seuraaminen, ruutu ja nouto, joten toiseen osioon jäi liikkeestä istuminen/maahanmeno, kauko-ohjaus, liikkeestä seisominen, merkin kiertäminen ja estehyppy.

Tuomarina toimi Vesa Kallio. Tässä liikkeet suoritusjärjestyksessä ja niiden arvosanat:

Luoksetulo 10: Tämä oli hyvä ja vauhdikas :)

Seuraaminen 9: Mäihä seurasi (Mäihäksi) kivalla asenteella. Piste lähti kuitenkin paikoittaisesta edistämisestä ja peruutuksesta, jossa Mäihä vähän sähläsi.

Ruutu 10: Bongasi hyvin ruudun ja pysähtyi keskelle. Olisi saanut mennä mun mielestä nopeammin maahan.

Nouto 9.5: Muistaakseni puoli pistettä lähti ohjaajan hätäilystä, kun tartuin kapulaan heti, kun Mäihä tuli eteen. Olisi pitänyt malttaa ja odottaa liikkurin käskyä.. Mutta Mäihä oli hieno :)

------- TAUKO -------

Seuraamisesta istuminen / maahanmeno 10: Tässä kokeessa tehtiin istuminen. Tämä on ollut Mäihälle todella vaikeaa, joten yllätyin kun teki niin hienosti.

Kauko-ohjaus 8: Tässä taas ohjaajan hätäilystä lähti piste. Liikkeenohjaajan sanoessa "matka riittää" käännähdin nopeasti ympäri ja käskin Mäihän istumaan enkä odottanut, että liikkuri ehtii kääntää taulua :D Tajusin kyllä heti itse mokanneeni ja muut taulun käännöt odottelin rauhassa ;) Toinen piste lähti siitä, kun Mäihä ei tehnyt perusasentoa ekalla käskyllä. Sanoin sen ilmeisesti niin hiljaa, kun toisella pomppasi ylös?

Seisominen seuraamisen yhteydessä 7.5: Pysähtyi napakasti seisomaan, mutta jostain syystä alkoi heti haistella maata. Palatessani Mäihän sivulle ennakoi perusasennon.

Merkin kiertäminen 5: Mun mielestä Mäihä bongasi kyllä merkin, mutta lähti käskyn saatuaan kuitenkin vieressä ollutta ruutua kohti, teki pienen kiepin ja tuli eteen istumaan. Otin uudestaan sivulle ja näytin kädellä merkin. Sitten teki ihan hyvin. Tämän olisi siis pitänyt olla 0, mutta tuomari oli (omien sanojensa mukaan) sen verran hövelillä tuulella, että antoi 5.

Estehyppy 10: Tämä vähän jännitti, ei olla treenattu tätä ollenkaan tokohypyllä tauon jälkeen.. Hyvin hyppäsi! Tosin tuomari huomautti, että olisi saanut tulla vähän paremmin sivulle, mutta siitä ei kuitenkaan pistemenetyksiä.

------- TAUKO ---------

Paikalla istuminen 10: Hui, en ollut tajunnut kuinka pitkä etäisyys tässä liikkeessä on! Tässä ei kuitenkaan ongelmia, ehkä muutaman kerran tassutteli mun palatessa, mutta siitä ei tällä kertaa pistemenetyksiä. Tehtiin kolmen koiran ryhmässä, Mäihä oli reunassa. Toisen reunan koira meinasi lähteä keskimmäisen luokse ja ohjaajan karjaistessa koiralleen Mäihä meni selvästi vähän paineeseen, mutta hienosti sinnitteli liikkeen loppuun asti!

Kokonaisvaikutus 10: Tuomarin mielestä erinomaista ja iloista yhteistyötä :)

Pisteet yhteensä 286,5, AVO 1 ja sijoitus 2 / 7.

Olin todella tyytyväinen Mäihän työskentelyyn. Tähän vaikutti se, että ollessamme treenailemassa pari päivää sitten, Mäihä meni viereisen kentän laukauksista ihan paineeseen. Tuon tilanteen jälkeen en saanut muillakaan kentillä sitä tekemään oikein mitään ilman, että oli todella tahmea. Lähdin ajelemaan Tampereelle siinä uskossa, että Mäihä ei pysty tekemään puoliakaan liikkeistä. Selvästi se pälyili ympärilleen pienestäkin räsähdyksestä, mutta suoritti kuitenkin kaikki liikkeet todella reippaasti. Mun pieni urhea mustuainen <3 p="">

Tuolta oli tarkoitus hakea vähän vikalistaa, mitä treenataan ennen parin viikon päästä olevaa virallista koetta. Tällä hetkellä kun olemme treenanneet lähinnä itseksemme niin tämä kokemus antoi minulle hyvää varmuutta siihen, miten ohjata koiraa koesääntöjen mukaisesti. Ennen kaikkea myös luottoa siihen, että kyllä Mäihä osaa :) Pieniä tarkkuuksia ohjaajalle ja varmuutta koiralle niin eiköhän tästä ihan hyvä tule :) Nyt voidaan hyvillä mielin alkaa valmistautua kohti virallista koetta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti